Türkiye’deki Shopify Ödeme Alma Yöntemleri

Türkiye'deki Shopify ödeme alma yöntemleri

Türkiye’de açacağınız e-ticaret sitenizde kullanabileceğiniz çeşitli Shopify ödeme alma kanalları mevcut:

  1. Kredi kartı
  2. Banka havalesi
  3. Kapıda ödeme
  4. Alternatif ödeme kanalları

Shopify resmi sitesinde Türkiye’de geçerli tüm ödeme yöntemleri listelenmekte. Ancak bunlardan bazıları yurtdışı kaynaklı olduğundan pratikte kullanmak mümkün değil. O yüzden pratik olarak kullanabileceğiniz ödeme kanallarını açıklıyor olacağım.

Shopify Mağazanızda Kredi Kartı Kullanımı

Shopify, şu an için Türkiye’de 3 tane kredi kartı ödeme kanalı sunuyor:

  1. iyzico
  2. PayU
  3. Garanti Sanal POS

Garanti Bankası’ndan Sanal POS alabilmeniz için ya firmanızın eski (en az birkaç senelik) bir firma olması ve Garanti Bankası ile iş yapıyor olması gerekmekte ya da referans olarak diğer bankalardaki POS’larınızı (varsa) gösterebilmelisiniz. Aksi takdirde çoğu zaman teminat mektubu gibi ek taleplerde bulunuyorlar.

Eğer hali hazırda Garanti Bankası ile çalışmıyorsanız öncelikle iyzico veya PayU’yu denemenizi tavsiye ederim. Garanti Sanal POS’unuz ile sadece Garanti Bankası kredi kartlarına taksit yapabilirsiniz. iyzico ve PayU ise Türkiye’deki neredeyse tüm kredi kartlarına taksit imkanı sunuyor.

kredi kartları

Sanal POS başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler

iyzico veya PayU’dan hesap almak Garanti Bankası’na göre nispeten daha kolay. Ancak bu demek değil ki yeni kurulmuş bir şirkete rahatlıkla POS alabilirsiniz. Bu firmalar da firmanızı kontrol edecek, ne amaçla hesap istediğinizi sorgulayacaktır.

İş planınız önemli. Yasaklı ürün satışları için Türkiye’de POS alamazsınız.

Lisanslı veya markalı ürün satmayı planlıyorsanız mutlaka o markanın satışı için yetkili olduğunuza dair belgeyi paylaşmanız gerekecek.

Drop shipping‘e yeni başlayacaksanız gene Türkiye’de POS almanız çok zor. Mevcut bir drop shipping işiniz varsa POS’unuzu Türkiye taşıma ihtimaliniz olabilir.

Başvurularınız sırasında şirketiniz ve faaliyet alanınız konusunda net ve doğru bilgi vermeniz. Sermaye yapınız ve bu işte ciddi olduğunuzu gösterecek örnek ve kanıtları da referans olarak eklemenizi tavsiye ederim.

Şirketiniz hakkında diyorum çünkü şirketiniz yoksa bu kanallar size kurumsal POS vermeyecektir. Henüz şirketiniz yoksa ne yapabileceğinizi yazımın devamında anlatacağım.

Garanti Bankası sitesinde, Sanal POS’a nasıl başvurulur, ne tür bilgilere bakılır net bir şekilde anlatılmış durumda.

Firmanızla ilgili resmi evrakları sağlamak dışında web sitenizde de hazırlık yapmalısınız. Evraklarınız tam olmasına rağmen sitenizde eksikler varsa ya da siteniz güven vermiyorsa POS başvurunuz reddedilebilir.

Web sitenizde dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta:

  • Marka kimliğiniz tam mı? Logonuz olmalı, site dizaynınız marka ve logonuza uygun olmalı.
  • Kurumsal kimliğiniz tam mı? Firmanızın resmi adı, adresi, iletişim bilgileri sitede net bir şekilde belirtilmeli. Hakkında ve iletişim sayfalarına bu bilgileri mutlaka ekleyin.
  • Web siteniz tam mı? Henüz tamamlamadığınız sayfalar varsa bunları site üzerinde göstermeyin. Kırık (404) linkler olmamalı, “yapım aşamasında” sayfaları olmamalı. Sayfaları tamamladıkça yayınlayın.
  • Hukuki yazılar tam mı? Kullanıcı sözleşmesi, gizlilik taahhütü, güvenlik politikası, tüketici hakları (iptal ve iade şartları), mesafeli satış sözleşmesi gibi tüm sözleşme ve bilgilerin tam ve ulaşılabilir olması gerekmekte.
  • Ödeme sayfaları güvenli (SSL) mi? Güvenli bağlantı (SSL) olmadan kredi kartı ödemesi alamazsınız. Hatta tavsiyem tüm sitenin SSL olması. Shopify kullanmanın güzel yanı tüm Shopify paketlerinde SSL hazır kurulu ve ücretsiz olarak geliyor.

Kredi kartı entegrasyonunun maliyeti nedir?

Garanti Bankası ve PayU yıllık olarak 600TL civarı sabit bir POS ücreti talep etmekte. iyzico’da ise sabit bir maliyet yok.

Tüm kredi kartı ödeme yöntemleri işlem başına da komisyon talep etmekte. Garanti Bankası ve PayU yapılan işlemden %1.5-3 oranında komisyon alırken iyzico komisyon oranına ek olarak işlem başına sabit 25-30 kuruşluk küçük bir maliyet eklemekte.

İşlem komisyonu açısından direkt şu firma daha iyidir diyemem çünkü cironuza ve pazarlık kabiliyetinize göre farklı firmalardan çok farklı oranlar alabilirsiniz.

Tavsiyem, cironuz artana kadar %1 gibi bir komisyon farkı için çok uğraşmamanız, en hızlı ve kolay başlayabileceğiniz sistem ile başlamanız. Benim gözlemlerime göre kredi kartıyla Shopify ödeme alma konusunda iyzico öne çıkıyor.

En güncel fiyatlama için firma sayfalarına göz atabilirsiniz:
iyzico ücretleri
PayU ücretleri
Garanti Bankası

Kredi kartı entegrasyonu ne kadar sürüyor?

Başvurunuzun ardından Sanal POS’unuzun aktive olması başvurduğunuz firmaya göre değişebiliyor.

Şirketiniz çok yeni değilse süreç gayet hızlı ilerler. Evraklarınız tam olarak Garanti Bankası’na başvurduğunuzda 1-2 haftada, iyzico’ya başvurduğunuzda 1-2 gün içinde hesabınız aktive olabiliyor.

Entegrasyon için her firmanın Shopify için yazmış olduğu ücretsiz uygulaması mevcut. Bu uygulamayı kurduğunuzda içine bankadan ya da PayU, iyzico gibi firmalardan almış olduğunuz hesap bilgilerini girmeniz gerekmekte.

Örneğin iyzico, Shopify ile entegre olabilmeniz için bir link paylaşılıyor. Bu linki kullanarak uygulamanın aktive edilmesi ve kredi kartı ile ödeme kabul etmeye başlamanız sadece bir kaç dakika alıyor. iyzico ile entegrasyon konusunda benimle iletişime geçebilirsiniz.

Banka Havalesi ile Shopify Ödeme Alma

Eğer EFT/Havale yöntemi ile ödeme almak istiyorsanız yönetici panelinden manuel ödeme kanalını aktive etmeniz gerekmekte.

Shopify Manuel Ödeme Aktivasyonu

Manuel ödemeyi aktive ederken yeni bir yöntem seçebileceğiniz gibi önerilen yöntemlerden birini de seçebilirsiniz.

Manuel Shopify Ödeme Almak

Biz havale/EFT alabilmek için hazır bulunan “Bank Deposit” seçeneğini seçerek aktive ediyoruz. Böylece Shopify ödeme alma yöntemi olarak banka transferini belirtmiş oluyoruz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin ardından iki mesaj kutucuğu çıkıyor:

Shopify havale ile ödeme alma

Kutucuklardan ilkine ödeme sayfasında müşterilere görüntülecek bilgileri yazıyorsunuz. Örneğin havale/EFT için banka bilgileri.

İkinci kutucuğa da sipariş tamamlandıktan sonra çıkan teşekkür/sipariş özeti sayfasında görüntülenecek bilgileri yazıyorsunuz. Buraya da tekrar banka bilgilerini yazmak faydalı olacaktır. Ayrıca belli bir gün içinde gönderilmeyen ödemelerin siparişleri iptal olacağını belirten bir mesaj ekleyebilirsiniz.

Ek olarak tavsiyem, sipariş sonrası otomatik giden e-postaların içine de banka hesap bilgilerinizi yazmanızdır.

Kapıda Ödeme ile Tahsilat Yöntemi ve Etkin Kullanımı

Kapıda ödeme yöntemini aktifleştirmek için yapmanız gereken işlemler havale/EFT ile aynı.

Manuel ödeme seçeneğinden Kapıda Ödeme (Cash on Delivery) seçmelisiniz. Gene müşterilerinize görüntülenecek 2 adet mesaj kutuğu doldurabilirsiniz.

Kapıda ödeme

Kapıda ödeme yöntemi kullanabilmek için kargo firması ile de anlaşmanız gerekiyor. PTT Kargo olabileceği gibi Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, UPS gibi neredeyse tüm büyük firmaların kapıda ödeme hizmeti var.

Kargo firmaları kapıda ödeme hizmeti için ek ücret talep eder. Bu ücret genellikle ürünün fatura değerine yani kapıda tahsil edilecek miktaragöre belirlenir. Aynı kargo firmasının farklı şubelerinden farklı fiyatlar almak mümkün. Sıkı pazarlık yapmanızı tavsiye ederim. Cironuz arttıkça pazarlık gücünüz de artar.

Kapıda tahsil edilen miktardan kargo firması komisyonunu kesip anlaştığınız vadede (genelde 1 hafta) kalan parayı banka hesabınıza gönderir. Kestiği kapıda ödeme ücretini de kargo faturanıza ekler.

Kapıda ödeme ile gelen riskler ve önlemler

Müşteri için kullanışlı bir yöntem olan kapıda ödeme yöntemi, mağaza sahiplerine bazı riskler getiriyor.

Öncelikle maliyetleriniz artıyor, kargo firmasına kapıda ödeme komisyonu ödüyorsunuz. Bu ek maliyeti müşteriye yansıtıp yansıtmamak sizin seçiminiz. En azından maliyetin bir kısmını ödeme sırasında müşteriye yansıtabilir, alternatif olarak havale/EFT yöntemini önerebilirsiniz.

Daha büyük bir risk ise ürünü gönderdiğinizde müşteriye ulaşamamak ya da müşterinin ürünü kabul etmemesi. Böyle durumda kargo ücretini siz ödüyorsunuz ama müşteriden hiç bir şey tahsil edememiş oluyorsunuz.

Tavsiyem, ilk defa kapıda ödeme siparişi veren müşterilerinize mutlaka teyit araması yapın. Müşteriye telefonla ulaşabiliyor musunuz, satın almaya niyetli mi kontrol edin. Hatta adresi de tekrar kontrol edin. Bu şekilde ilerlediğinizde kapıda ödemeyi etkin olarak kullanabilirsiniz.

Shopify’da manuel ödeme kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?

Shopify’da manuel ödeme demek, ödemenin otomatik olarak Shopify tarafından görülememesi anlamına geliyor. Havale/EFT ve kapıda ödeme yöntemleri bu kapsama giriyor.

Ödeme yöntemi manuel olan bir sipariş geldiğinde siz sipariş “ödendi” diyene kadar panelinizde “ödeme bekliyor” durumunda kalacaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, manuel ödeme kullanıldığında, Shopify işlem transferini sipariş verildiği an kesmekte. Yani sizin ödeme alındı demenizi beklememekte.

Ödeme gelmezse siparişi iptal ettiğinizde ya da sildiğinizde ise Shopify kestiği komisyonu geri verir. O yüzden iptal olan siparişleri açık olarak bırakmamak, bunları iptal/silinmiş durumuna geçirmek çok önemli.

İkinci bir nokta da, ödemeleri manuel takip etmeniz gerekmesi. Ödemenin geldiğine dair bankadan bilgi aldığınızda panelde siparişi ödeme alındı konumuna geçirmelisiniz. Böylece süreçte gönderilmesi gereken bir sonraki otomatik e-posta da tetiklenmiş olur.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da ciro üzerinden ücretlendirilen uygulamalar. Sonradan kuracağınız bazı uygulamalar ücretlendirmeyi cironuz üzerinden yapmakta. Bu tür bir uygulama kurduysanız iptal ettiğiniz siparişlerin de ücrete doğru olarak yansıdığından emin olun.

Tüzel Şirket Olmadan Shopify Ödeme Alma ve Alternatif Ödeme Kanalları

En sık karşılaştığım sorulardan biri:

“Şirketim yok, PayPal Türkiye’de çalışmıyor, Sanal POS almaya çalıştığımda şirket olmalısınız diyorlar, nasıl satış yapacağım?”

Klasik çözüm: Şirket kurmalısınız.

Ancak özellikle yeni başlayanlar, evden iş kurmayı planlayanlar, hobisini pazarlamak isteyenler için şirket kurma ve işletme maliyeti yüksek geliyor. Kurumsal şirket demek hiç satış yapmasanız da aylık 500TL’den başlayan masraf demek.

Düzenli bir ticari faaliyet yani satış yapmayı planlıyorsanız vergi mükellefi olmanız şart. Çünkü öyle ya da böyle bir gelir varsa kayıt altına alınmalı ve vergilendirilmeli. Öncelikle bundan kaçış olmadığında mütabık olalım.

Peki tüzel kişi olarak şirket kurmaya hazır hale gelene kadar nasıl satış yapabilirsiniz?

Bunun cevabı şahış şirketi ve bireysel tahsilat kanalları. Örneğin, yukarıda anlattığım havale/EFT yönteminde şirketseniz şirket hesabınızı belirtiyordunuz. Şirketiniz yoksa bireysel hesabınızı verebilir, ödemeyi bireysel hesabınıza alabilirsiniz.

Ödemeyi bireysel olarak alsanız da gene evrak, yani fatura/gider pusulası düzenlemeli, kişisel vergi beyanı sırasında bu faaliyetinizi beyan etmelisiniz. Detaylar için bir mali müşavire danışmanınızı öneririm.

Sahıs şirketi kurduktan sonra Shopify üzerinden tüm alternatif ödeme kanallarını anlattığım manuel ödeme yöntemini kullanarak aktifleştirebilirsiniz.

Türkiye’de şahıs şirketiniz için iyzico ve PayU’yu kullanabilirsiniz. Bireysel amaçlı popüler Shopify ödeme alma yöntemleri ise: iyzilink (iyzico’nun bireyler için sunduğu ürün), Papara, EFT/Havale.

Shopify Mağazanızı Hemen Açın

PayPal’ı kullanamamızı hariç tutarsak aslında Türkiye’de Shopify ödeme alma için yeterince kanalı mevcut. Kredi kartı, havale, EFT, kapıda ödeme ve manuel olsa da Türkiye’deki tüm ödeme alma kanallarını kullanmak mümkün.

Kısaca, ödeme alma konusunda her şey hazır. Şimdi sıra mağazanızı açıp satışa başlamakta.

Hemen 14 günlük deneme mağazası açabilir ya da daha detaylı bilgi için diğer yazılarıma göz atabilirsiniz:

Lütfen Shopify ödeme alma yöntemleri ile ilgili sorularınızı bu mesaj altına yorum olarak bırakınız ki tüm okuyucular cevaplardan faydalanabilsin. Teşekkürler.

Shopify konusunda güncel bilgilerden, tiyolardan haberdar olmak istemez misin? Hemen ÜCRETSİZ haber bültenime abone olarak özel E-ticaret mesaj grubuma katılabilirsin.
Paylaş, keyfine var!

41 thoughts on “Türkiye’deki Shopify Ödeme Alma Yöntemleri

  • Sahis sirketi kurup odemeyi stripe olmadan direk Turkiye ye alabilirmiyim?Magazam var odeme yontemi ariyorum suan

  • Shopify üzerinden avrupa ve amerikaya satış yapıyorum dropshipping ile. türkiye de şahıs şirketim var. Amerika da şirket açmadan paramı nasıl türkiyeye getirebilirim. Türkiyede vergisini ödemek şartıyla tabi. shopify de skrill kullanarak satış yapmayı düşünüyorum. Skrillde sanırım site içi ödeme varmış.nasıl bir yol izlemeliyim.

    • Merhaba,
      Satış yapıyorum demişsiniz. Satış yapıyorsanız şu anda Shopify ile entegre bir ödeme kanalınız var demektir. Bu kanaldan gelen para nerede birikiyorsa ona göre bir çözüm üretmek gerekir. Genelde o biriken yerden Türkiye’ye rahatlıkla gönderebiliyor olmanız lazım.

  • Merhaba shopiy ile bir alt yapı oluşturdum yalnız ödeme kanalı konusunda Türkiye mi yoksa Amerika mı daha avantajlı Amerika da olması için nasıl bir yol izleyebilirim

    • Merhaba,
      Şirketiniz nerdeyse oradan alın altyapınızı çünkü faturaları kestiğiniz yerle ödemelerin geldiği yer uyuşmalı.

  • Shopify a önbilgilendirme ve mesafeli satış sözleşmesi modülü nasıl ekleyebiliriz? Yurtdışı satışlarında bu sözleşmelerin olması zorunlu mu ?

    • Sözleşmeleri ayarlar bölümünden ekleyebilirsiniz ama şu anda içine dinamik olarak satın alınan ürün bilgileri gelemiyor. Yurtdışına satışlarda Shopify’ın sunduğu yöntem yeterli olacaktır. Ayarlardan eklediğiniz sözleşmeler satın alma sayfasında link olarak gözükmekte.

  • İlker Bey merhabalar.

    Öncelikle yazılarınız için çok teşekkür ederiz. WooCommerce ve WordPress’e aşina bir kişi olarak Shopify ile ilgili kafamdaki bir çok sorunun cevabını kolaylıkla bulmamı sağladınız.

    Kendimizin ürettiği ürünleri satmak için Shopify üzerinden bir e-ticaret sitesi açmayı düşünüyorum. Temaları inceledim. Açıkçası wordpress temaları yanında oldukça cılız ve pahalı oldukları gördüm. Themeforest gibi mecralarda shopify uyumlu bir çok tema var ve fiyatları üçte bir oranında ucuz olmasına rağmen özellik bakımından daha zenginler. Bu temaları kullanmaya ve uygulamaya başladığımızda sizce bizi bekleyen sıkıntılar nelerdir? Uygulanması shopify temalarına göre daha zor mudur? ve Shopify’ın mesela seo dostu olması gibi özelliklerini etkiler mi?

    Çok teşekkürler.

    • Merhaba,
      Evet Shopify Appstore’daki temalar gereksiz pahalılıkta. Themeforest’teki temaları kullanabilirsiniz, fiyatlarına göre bence içerikleri oldukça zengin. Ben de oradan bir kaç Shopify teması almıştım.

      Bu şekilde kapsamlı bir tema aldığınızda dikkat etmeniz gereken Shopify’ın son yıllarda tanıttığı “section” yapısını kullanarak yazılmış bir tema olması. Section’lar çok daha esneklik getiriyor. Aksi takdirde temanın altyapısı biraz eski diyebiliriz. Responsive tasarımlı bir tema alırsanız seo açısından sorun olmaması lazım.

      Karşılaşacağınız potansiyel zorluk da, tema ne kadar fonksiyonel, özellik bakımından zenginse o kadar adapte olmak zor oluyor. Temaya hakim olmak daha fazla zaman alıyor. Shopify’a yeni başlayanların en sık karşılaştığı zorluk bu, alınan temayı demo mağazasındakine benzetmek bile zorlayabiliyor.

      • Çok teşekkürler.

        Section konusuna özellikle dikkat edicem. Dediğim gibi WordPress’e ve temalarına az çok aşinayım. Fiyat farkı ve içeriğini düşündüğümde Themeforest çok daha mantıklı geliyor. Bu yüzden potansiyel zorlukları göze almaya değer buluyorum. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

  • Merhaba İlker Bey,
    Web Sitem üzerinden makale yazımı konusunda yurt dışına hizmet satışı yapacağım. Kişilerin kredi kartı ile ödeme yapmasını istiyorum. Bunun için nasıl bir sistem kurmalıyım? Bir yerden şöyle bir şey duydum. Yurtdışından hesabımıza gelen tüm dövizler üzerinden yuzde 20 kesinti oluyormuş Bu doğru mu?

    • Türkiye’den alacağınız POS ile yurtdışına hizmet satışı yapabilirsiniz. Kesinti konusunu mali müşavirinize sorunuz.

  • üç ödeme yöntemlerinden birini aldık diyelim..aliexpressten dropshipe başladım herhangi bir ülkeden biri benim mağazama ödeme yapıp sipariş verebilir mi?mesela iyzico yu entegre ettim siteye..amerikadaki ve baska bir ülkeden bir müşteri iyzicoya üye olup o şekilde mi alacak yoksa direk kredi kartıyla mı alacak?teşekkürler

    • Kredi kartı POS’unuz varsa müşteriniz kredi kartıyla siteniz üzerinden yönlendirme ile satın almayı tamamlar, başka bir yere üyelik yapmasına gerek yok. POS’unuzun para biriminden para çekilir tabi.

  • Merhaba,
    Dropshipping işine başlamak için çalışmalar yapıyorum. Mağazamı shopifyden kuracağım. Ödeme alma yöntemi olarak iyzico’yu kullanmak istiyorum. Şirketim Türkiye’de olacak ama bazı yerlerde şunu gördüm örneğin Amerika’ya satış yapıyor isek orada şirket açamanız gerekiyor çünkü Amerikan vatandaşına satış yaptığınız için Amerika sizi vergiye tabi tutuyormuş. Lakin ben bu işi yapar isem şirketim Türkiyede olacak ve ben kazancımın vergisini burada ödeyeceğim. Ama diğer yandan kazancımı amerika vatandaşlarından karşılıyorum bir yerde onlarda haklılar. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim bir zaman sonra IRS bana bu konuda sıkıntı çıkartmasın. Devletler arasında vergi ile ilgili anlaşmalar var diye biliyorum ama nasıl işler onu bilmiyorum?
    İyi çalışmalar dilerim.

    • Türkiye ile Amerika arasındaki vergi anlaşmalarına bakabilirsiniz. Resmi kaynaklar mevcut. Bahsettiğiniz bazı konuların kaynağından şüpheliyim, bu konularda uzman bir mali müşavire danışmanızı tavsiye ederim.

  • Şahıs şirketi kurdum, shopifyda site de açtım dropshipping yapmak için. İyzicoya başvurdum, dropshipping yaptıgım için başvurum reddedildi. Şimdi PAYU ‘a başvurucam, dropshipping yaptıgımı anlamaması için napmam lazım, stoklu calısıyorum müşteriye ben göndericem mi demeliyim? Ne önerirsiniz acil !!

    • İş modelinizi yaptığınızdan farklı bir şekilde açıklamanız doğru bir davranış olmayacaktır. Türkiye’den dropshipping için POS olmak şu an için pek mümkün değil.

  • merhaba shopify basic paketi kullanıyoruz ödeme sistemi olarak garanti sanal posu seçtik banka bize test bilgileri gönderdi fakat ödeme yaparken terminal kaydı yok diye bir uyarı veriyor acaba bu durum garantiden aldığımız asıl kullanıcı bilgileri ve şifreleriyle oluşturulduğunda devam eder mi yoksa sorun düzelir ödeme almaya başlayabilir miyiz

    • POS aldığınız yerin teknik ekibine ulaşın lütfen. “Testte böyledir, gerçekte sorun yok” diyorlarsa tamam ama “yok testin de çalışıyor olması gerekir” diyorlarsa çözmeniz gereken bir konu var demek.

  • Şahıs şirketi kurmama rağmen iyzico benim başvurumu da reddetti. Eğer drop shipping düşünüyorsanız iyzico’ya hiç ilişmeyin bile! Şimdi diğer seçeneklere başvuru yapacağım. Bakalım neler olacak?

  • Dropshipping ödemeleri almak için shopify ın kendi ödeme altyapısını (Shopify Payments) kullanabilirsiniz. Payoneer üzerinden gelen ödemelerinizi Türkiyedeki banka hesabınıza yönlendirmeniz de mümkün. Ek olarak transferwise sitesi paypal ödeme aktarımları için kullanılabiliyor. Shopify Payments içinde transferwise işe yarıyor mu onu bilmiyorum ancak eğer çalışıyorsa tek sistemle bütün ödemeler kontrol edilebilir yada ikili bir sistemle sorun çözülecektir.Ek olarak bu sistemler zaman içerisinde hesap hareketlerinde yoğun işlem sebebi ile bloke koyabilir.Benim tavsiyem kullanılan sistemde fazla bakiye tutmamanız yönünde.

  • Merhaba,

    Shopify sayfamda payu ödeme yöntemi kullanıyorum. PayU ortak ödeme sayfasına yönlendiriyor ve kullanıcının işlemi 1 adım daha uzatmasına sebep oluyor. iyzico kullandım bundada yine ortak ödeme sayfasına yönlendiriyor. Acaba shopify içerisinde bulunan kredi kartı ödeme girişinin yapıldığı yere payu entegre yapabiliyor muyuz?

    Ortak ödeme sayfası kullanmadan shopify içerisinden ödeme almak için hangi sistemi kullanmamız gerekiyor. Stripe mesela bu ortak ödeme sayfası gibi bir sayfa mı açıyor yoksa shopify içerisinde bulunan bölüme mi kredi kartı girmemizi istiyor. Yada önerdiğiniz bir başka ödeme yöntemi var mı?

    • Türkiye’deki Shopify ödeme yöntemleri dediğiniz gibi kendi ödeme sayfalarına yönleniyor. Ne yazık ki Shopify’ın Türkiye için entegre bir çözümü yok. Stripe entegre oluyor olabilir ama Türkiye’de olmadığından bir çözüm olmayacaktır.

  • Merhabalar , Kanada da bir adresim var. Oradan paypal hesabı açıp türkiyeden ödeme alabilir miyim ?

    • Merhaba. Paypal adresi teyit etmek istediğinde teyit edebilecekseniz (elektrik faturası vs ile), o hesabın arkasına Paypal’ın desteklediği bir ülkede bulunan banka hesabını bağlayabilecekseniz evet kullanabilirsiniz.

      • İlker bey tekrardan merhaba, öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim.
        Kanada da şuan da ikamet etmekte olan tanıdığım var.
        Paypal hesabı ve banka hesabı var ben türkiyeden shopify yapmak istediğim zaman parayı o kanadadaki paypala nasıl aktarabilirim ve o bana gönderebilir mi ?
        İyi günler.

        • Gönderebilir. Şirkete gelen para masraf ya da şirket ortağı ya da maaş ödemesi olarak çıkabilir. Muhasebecinize danışmanız gereken bir konu bu.

  • Merhaba İlker bey,
    Shopify da ödeme almak için ödeme yöntemleri arasında Garanri Sanal POS var ama dediğiniz gibi dropshipping’e kapalılar mı? Eğer kapalı iseler Shopify Garanti POS niye alternatif ödeme aracı olarak oraya yazmış? Diğer taraftan, Garanti POS ile ödeme alamazsak (dropshipping yaparak) Türkiye için en geçerli hangi yöntemi/yöntemleri kullanalım? Slm.

    • Evet, Garanti Sanal POS’u Shopify’da kullanabilirsiniz ama dropshipping için değil. Tabii ki alternatif ödeme aracı çünkü Shopify ile yapabileceğiniz tek iş modelid drop shipping değil. Kendi ürünlerinizi sattığınız Shopify sitenizde pekala Garanti Sanal POS kullanabilirsiniz. Türkiye için drop shipping iş modelini kabul edip size POS vermeleri tamamen finansal kurumla olan geçmişinize bağlı. Yeni bir müşteri ise pek şansınız yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.