Shopify Türkçe ile anında E-ticaret’e başlayın

Shopify Türkçe

Dünyanın en büyük hazır e-ticaret platformlarından olan Shopify Türkiye’den de kullanıma olanak veriyor. Shopify Türkçe desteği ile e-ticaret sitenizi hızlıca kurabilir, kısa zamanda ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.

Türkiye’den Shopify nasıl kullanılır, artıları, eksileriyle Shopify sizin için doğru bir platform mu inceliyoruz. Bu yazıda cevabını bulabileceğiniz sorular kısaca:

  • Shopify’ın dezavantajları, dikkat edilmesi gereken konular neler?
  • Türkiye’den hangi ödeme kanallarını kullanabilirsiniz?
  • Shopify Türkçe nasıl yapılır, sitenizi nasıl Türkçe hale getirebilirsiniz?
  • Shopify hesabı nasıl açılır?

Ayrıca Shopify ile ilgili diğer yazılarıma da bakabilirsiniz:

Shopify Türkçe kullanmanın dezavantajı var mı?

Uygun fiyatından dolayı ücretli olması aslında Shopify’ın dezavantajı değil ama Shopify Türkçe kullanmak için bir defaya mahsus ek harcama yapmanız gerekebilir. Bu ek harcamalar Türkçe destekli bir Shopify teması için olabileceği gibi Türkçeleştirme işlemi için ödeyeceğiniz para da olabilir.

Shopify’ın yönetim paneli şu an için sadece İngilizce kullanılabiliyor. Basit seviye İngilizce yeterli ancak hiç bilmeyenler için biraz sorun olabilir.

Shopify için bir çok eklenti mevcut. Bu eklentilerin de Türkçe desteği olup olmadığına, yoksa da Türkçeleştirilebilir mi diye bakmak gerek.

Temalar da çok çeşitli. Ücretli temalar ortalama 100$-180$ arası değişmekte ama hiç para harcamak istemiyorum derseniz ücretsiz bir tema ile rahatlıkla başlayabilirsiniz. Para kazanan ve büyüyen bir e-ticaret sitesi için de bir kaç yüz dolarlık tema yatırımı kolay olacaktır.

Türkiye’den hangi ödeme kanallarını kullanabilirim?

Garanti Sanal POSShopify’ın Türkiye’den işleteceğiniz e-ticaret sitesi için standart olarak gelen 10’dan fazla ödeme kanalı çözümü mevcut. Bunlara ek olarak uygulama mağazasından farklı ödeme kanalı için eklentileri yüklemeniz de mümkün. Standart gelen ödeme kanalları arasında Garanti Sanal POS öne çıkanı. Bu POS sayesinde tüm kredi kartlarından tahsilat yapabilirsiniz ancak taksit imkanı sunamıyorsunuz.

PayPal Express CheckoutÖdeme kanalı olarak PayPal da desteklenmekte ama Türkiye’de yerleşimi olanlar 2016 itibari ile PayPal kullanamamakta. PayPal Türkiye’nin faaliyetlerini devam ettireceği günü bekliyor ve takip ediyoruz.

PayUUzun zamandır beklenen, PayU ile kredi kartı üzerinden ödeme ise 2016’da ödeme kanalları arasına eklendi. Türkiye’deki Shopify kullanıcıları için güzel haber! Kredi kartı desteklemek için en hızlı ve kolay çözümü PayU sunuyor.

2017 Eylül ayında da iyzico, Shopify entegrasyonunu tamamladığını belirtti. Türkiye’den kullanabileceğiniz ödeme kanallarına iyzico’nun katılması büyük avantaj.

Kapıda ödeme veya banka havalesi almak isterseniz yönetici panelinden manuel ödeme kanalı olarak aktive etmeniz yeterli.

Shopify’daki tüm otomatik ödeme işlemlerinin Shopify sistemi üzerinden olması gerekiyor. O yüzden sisteme tanıtılmadan farklı bir ödeme kanalı kullanmak mümkün ama manuel işlem gerektiriyor. Shopify tarafından direkt desteklenmeyen ödeme yöntemi ile yapılan satışlar Shopify sistemi üzerinde otomatik olarak “ödendi” olarak gözükmeyecektir.

Türkiye’de kullanabileceğiniz ödeme kanalları ve nasıl kurabileceğiniz konusunda detaylı yazıma bakabilirsiniz.

Shopify Türkiye ödeme kanalları güncel listesini buradan kontrol edebilirsiniz.

Shopify Türkçe nasıl destekler?

Uluslararası bir sistem olan Shopify bir çok dil gibi Türkçe’yi de desteklemektedir.

Türkçe desteği sitenizin teması yani önyüzü sayesinde olmaktadır. Bunun için ya Türkçe destekli bir tema kurmalı ya da mevcut temanızı Türkçeleştirmelisiniz.

Türkçe Shopify teması kurarak Shopify Türkçe site açabilirsiniz

Ücretli ve ücretsiz Shopify temalarına Shopify Tema Mağazası‘ndan ulaşabilirsiniz. Ancak burada “Türkçe”, “Turkish”, “Turkey” kelimeleri ile arama yaptığınızda herhangi bir tema bulunamamakta. Neyse ki farklı firmalar da Shopify temaları üretmekte. Türkçe Shopify teması için tek kaynak Shopify’ın kendi tema mağazası değil.

Online olarak diğer uygulama mağazalarından Türkçe destekli tema bulabilirsiniz. Örneğin LabOrange’ın DropShipping Theme‘ı Türkçe dil dosyası içeriyor. Üstelik “specialilker” indirim kodu ile ekstra 20$’lık indirim alabilirsiniz.

Aynı anda birden fazla dil destekleyen, ülke seçimi ile dil değiştiren temaları tavsiye etmiyorum. Çünkü ön yüzü farklı dillerde yapabilseniz de ödeme sayfaları sadece mağazanızın ana dilinde gözüküyor. Yani ödeme sayfalarının dili ortak olacak. O yüzden birden fazla dilde yayın yapan bir mağaza işletmek istiyorsanız farklı alan adları ve farklı siteler altında kurmanız en sağlıklısı olacaktır.

Mevcut temanızı Türkçeleştirerek Shopify Türkiye destekli hale getirebilirsiniz

Eğer tema için para harcamak istemiyorum diyorsanız veya yabancı temaların Türkçe desteğine güvenmiyorsanız ya da ücret ödeyerek aldığınız mevcut temanızdan memnunsanız tema Türkçeleştirme yaparak da Shopify Türkçe mağazasına sahip olabilirsiniz. Bunun için bir kaç yol mevcut:

  1. Internetten para karşılığı hizmet sağlayan kişilerin pazaryeri olan fiverr.com , freelancer.com, bionluk.com gibi sitelerden Türkçeleştirme talebinizi girebilir ve cüzzi bir ücret karşılığında bu işi başkasına yaptırabilirsiniz.
  2. Hiç para harcamak istemiyorum derseniz tüm Türkçeleştirme işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı aşağıda anlatıyor olacağım.

Türkçeleştirme işini başkasına yaptıracaksınız kişinin Türkçe’ye hakim olduğundan emin olun, bazen yabancılar bu hizmeti sunmakta. Eğer çevirinin üzerinden tekrar geçip bir çok düzeltme yapmanız gerekecekse baştan hepsini kendiniz yapmanız daha mantıklı olabilir. Hem maliyet çıkmamış olur hem de zaman kaybetmemiş olursunuz.

Sitenizi açmak için herşeyi çevirmeniz gerekmiyor. Ana bölümleri çevirim alt detayları zaman içinde çevirerek tamamlayabilirsiniz. İngilizceniz yeterliyse Admin bölümlerini çevirmenize gerek yok.

Shopify Panel’den temanızı Türkçeleştirmek kolay

Yönetici arayüzünü kullanarak sitenizi Türkçe’ye (ya da herhangi bir dile) çevirmek çok kolay.

Panel’den online mağaza (Online store) bölümüne, sonrasında da temalara (Themes) seçip gelen ekranda üç noktaya () tıkladığınızda dil güncelleme seçeneğini (Edit language) bulabilirsiniz. Buraya girdikten sonra dil değiştirme (Change theme language) seçeneğini seçerek listede temanızla beraber gelen dillerden birini seçebilir ya da diğer dil (Other languages) seçeneği ile gelen ekranda Türkçe seçebilirsiniz.

Temanız Türkçe desteklemiyorsa sonrasında gelen ekranda sitede görünen yazı ve mesajları çevirebilmeniz için gereken tablo gelmekte. Bu tablo üzerinde her bir yazı veya mesajı tek tek karşılığını girerek dilediğiniz dile çevirebilirsiniz.

Çevrilmesi gereken 800’ün üzerinde farklı metin var ama genelde kısa mesajlar ve cümleler. İngilizce iyi bilen birisi bir kaç gün içinde tüm çeviriyi bitirebilir.

Shopify Türkçe Tema dili

Terimleri Türkçeleştirmek için sağlanan arayüz gayet kolay. Shopify özel komutlarını değiştirmeden Türkçe çevirinizi yapabilirsiniz.

Çeviriyi yaparken HTML kodu, sayfa adresleri, {{ }} gibi özel komutların olduğu kısımları değiştirmemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde site çalışmaz duruma gelebilir.

Dil çevirisi konusunda Shopify’ın tema çeviri yardım sayfasından detaylı destek alabilirsiniz. Burada her adım tek tek anlatılmaktadır. Panel üzerinden çeviri işlemi herhangi bir yazılım uzmanlığı veya teknik bilgi gerektirmiyor, kolaylıkla yapılabilir.

Hala Shopify ile e-ticaret sitenizi açmadınız mı?

Türkçe desteğini de çeşitli alternatiflerle halledebildiğimizden uluslararası popüler e-ticaret platformu Shopify’da mağazanızı açıp hemen satışa başlamak kolay ve düşük maliyetli. Shopify neden en uygun seçim detaylıca bu yazımda okuyabilirsiniz.

Shopify üzerinden satış yapan firma sayısı dünyada ve Türkiye’de her gün daha da artıyor. Türkiye’de Shopify kullanan sitelerden örnekler derledim.

Henüz hesabınızı açmadıysanız hemen 14 günlük ücretsiz deneme hesabınızı açabilir, Shopify’ın özelliklerini kendiniz görebilirsiniz. Hesabınız anında aktive olabiliyor ve dakikalar içinde ürünlerinizi girmenizle satışa hazır e-ticaret mağazasına sahip oluyorsunuz.

Shopify deneyimlerinizi, yorum ve önerilerinizi duymak isterim. Bu sayfadaki yorum bölümünden paylaşımlarınızı bekliyorum. Sorularınızı da lütfen yorum bölümünden iletiniz.

Bol satışlı ve gelirli günler dilerim!

Shopify konusunda güncel bilgilerden, tiyolardan haberdar olmak istemez misin? Hemen ÜCRETSİZ haber bültenime abone olarak özel E-ticaret mesaj grubuma katılabilirsin.
Paylaş, keyfine var!

101 thoughts on “Shopify Türkçe ile anında E-ticaret’e başlayın

  • Merhaba; Çok Güzel Bir Paylaşım Elinize Sağlık Ancak Bu İşlerden Çok İyi Anlamayan Birisi Olarak Ve İngilizcesi Olmayan Teknik Terimlerede Uzak Olan Birisi Olarak Ciddi Profösyönel Destek Olsa Çok Yararlı Olur. Shopify Uzmanları Sayfasında Ülke Ülke Uzmanları Yazmışlar,Hindistandaki Uzman 107 Dolar Demiş,Bir Başka Ülke 300 Dolar Demiş ,Ve SIrası İle 400,500,600,1000,1500,1800,2200, Vb. Fiyatlar Vermişler Shopify E Ticaret Sitesi Kurmak İçin Ancak Birkaç Görüşme Yaptık Hepsininde Tek Öncelikleri Para,Asla Bu Sistemi Kuralımda Oda Kazansın Diye Birşey Yok Üstelik Pazarlık Yapıncada Parasına Göre Yani Ödediğin Para Kadar Hizmet Alırsın Diyerek Size Ya Kazanmadan Bir Dünya Parayı Bize Ver Yada Shopify İle E ticareti Unut Diyorlar. Bizim ne Yapmamız Lazım? Bu Kadar Güzel Bir Sistemi neden Shopify Yönetimi Uzmanlarımız Diye Paylaştıkalrına Bir Sınır Getirmezki? Bakınız Siteye Türkçe Dil Koysalar Hem Admin Paneline Hemde Tema Olarak Bu uzmanlar Bu Kadar Çok Paralar İsteyemeyeceklerdir. Türkiyede Shopify Sistemini Kullanmak isteyen O Kadar Çok İnsan Varki Ama Maalesef Sadece Dilden ve Teknik Olarak İşten Anlamadıkları İçin Ücretsiz Olan Bir Sisteme Dünya Kadar Para İstendiği İçin Diğer Sistemlere Bayılarak Kaybediyorlar. gerçektende Bu Sistemi Kurdurmak Sitemi Bu Sisteme Taşımayı Çok İstiyorum Ama Yaptığım Birkaç Görüşmede Fiyatlar Uçuk. özel Kod yazdırarak Kendimize Özel E ticaret Sitesi Yaptırsak Aynı Paraya gelecek. Oysa Shopify Dede En Düşük paketle Başlarsak Ayda 29 Dolar Olanla İlave Olarakta Her Yapılan Satıştan Dolayı Cirodan Bakın Kazançtan Değil, Cirodan % de 2 Komisyon Vereceksiniz İlaveten Birde Siteyi Kuracak Olana Vereceğiniz Parayıda Ekleyince Bu Riski Almaya Değermi Sizce? yarın habire Birilerine Muhtaç Olacaksınız İngilizceniz Yok Diye Oda Her İşlem Başına Sizden Belki Artı Ücret Talep Edecek kim Bilir? Shopify Firmasındna Ricamız (iletin lütfen bunları) Uzmanlarımız Dedikelriniz,Bizim Türkiyedeki TPE Vekilleri Gibi Dillerinde Kemik Yok İstedikleri Parayı Talep Ediyorlar Ve Bunların Yüzündende Shopify Türkiye’de Maalesef Pek Tanınmıyor ve Bilinmiyor. Shopify Türkiye’ye Resmi Olarak Neden Girmiyor? Oysa Türkiye’de Çok Ciddi E ticaret Mağdurları var Üstelik Kiralık E ticaret Siteleri Hizmeti Veren yazılımcılar tarafından hem Ciddi Sömürülmekteler Hemde Zarar Etmekteler Asla Para Kimse Kazanamıyor Artık. N11.com Açıldığından Beri Birçoğumuz Orda Mağaza Açtık Çünkü Artık İnsanlar Siparişlerini Güvenmedikleri Kiralık Sistem yazılım ALt Yapı Kullananlardan çok,N11.com Da Yapmaya başladı Bizde, Nedenmi? Çünkü Bir Satıcıdan Dünya Kadar Evrak talep Ediyorlar Satıcı Müşteriyi Mağdur Edemiyor Müşteri Satılan ürünü Teslim Almadım Diye Sisteme Giriş Yapınca Satıcının hesabına Parada AKtarılmıyor Vb. Shopify Türkiye’ye Girerse Eğer Birçok Kiralık E-Ticaret Sistemi Alt Yapı Hizmetini Biel Vermeyi Beceremeyen Ağzına Gözüne Bulaştıranları Ekeliye Ayıracaktır. Bizler Uzun Yıllardan beri Bu Firmaalrca Hem Sömürüldük Hemde Mağdur Edildik Ve Yeni Farklı Arayışlara Kalkışınca sizi Farkettik ve Yazmak İstedik Ellerinize Dilinize Sağlık Shopify İçin Ciddi Destek Arayışına Devam Edeceğiz Uygun Ücret Talep Eden Bir Uzman Bulana Kadar İyi Günler.

    • Merhaba, öncelikle yazımı faydalı bulduğunuza sevindim, teşekkürler.

      Shopify uzmanlarının ya da farklı e-ticaret danışmanlarının ücretsiz iş yapmasını bekleyemeyiz. Yeni açılan e-ticaret firmalarının bir çoğunun sonu ne yazık ki kapanmaya gittiğinden yazılımcıların ve destek verenlerin ücretlerini baştan talep etmelerini anlamak gerekiyor.

      Ancak, burada önemli olan hizmetin ücretli olup olmaması değil. Bence önemli olan hizmetin verilen ücrete değer kalitede yapılıp yapılamaması. Ücretini ödediğinizde aldığınız sonuç tatmin edici olmalı. Bu da günümüzde kolay olmuyor. İşini yüksek kalite yapan bir danışmanı ya da yazılım uzmanını bulmak kolay değil. O yüzden bulunduğu zaman hakkı verilmeli diye düşünüyorum.

      Satıcıların pazaryerlerine kayması aslında sadece Shopify ya da farklı e-ticaret sistemlerini kurmanın zorluğundan kaynaklanmıyor. Ciddi pazarlama bütçeniz yoksa yeni bir siteyi, platformu ayağa kaldırmak zor. Pazaryerleri bu konuda çözüm sunuyor. Yüksek trafikleri ile tüm satıcılara işlem hacmi kazandırıyorlar. Bu müşteri bulma güçlerini de anlaşmalarında, iade ve ödeme şartlarında sonuna kadar kullanıyorlar tabii ki.

  • Hem Türkçe hem İngilizce iki ayrı seçenek olsun dersek bunu nasıl yaparız, mutlaka farlı bir ücret mi gerekiyor.

    • Merhaba, evet aynı anda birden fazla dil desteği için ücretli servis ya da eklentilere ihtiyacınız var. Aylık üyelik üzerinden çalışanlar ve bir seferlik ödeme yapılan seçenekler mevcut.

    • Merhaba. Evet, temalara bir kereliğine ödeme yapılıyor. Satın aldıktan sonra çoğu tema güncellemeler için de ücret almıyor.

    • Merhaba,

      Garanti Sanal POS, Shopify’ın desteklediği ödeme platformlarından biri. Garanti Bankası’ndan alacağınız Sanal POS’u Shopify’a entegre ederseniz Garanti ve Bonus kartları için taksit imkanı sunabilirsiniz.

      Desteklenen ödeme platformları arasında PayU da var. Denemedim ama PayU’nun da taksit desteği olabilir.

  • Teknosa store göz attım. Fakat ödeme sayfasına gelince url kısmında shopify yazmakta. Bilmeyen müşteri için alışverişten vazgeçme sebebidir.

  • Merhaba,
    Dün akşam shopify da bir e ticaret sitesi açtım. Deneme süresini beklemeden hemen shopify içinden domainimi de aldım. 13 dolar yazıyordu fakat kartımdan 59 dolar çekilmiş. Kartımda bu kadar nakit vardı, hepsini çekmiş, daha fazla olsa belki onuda çekecekti bilmiyorum. Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Çünkü bu şekilde ben bu siteye nasıl güvenebilirim ki?
    İyi çalışmalar

    • Böyle bir durum olmaması gerekiyor. Kart ekstresinden çekim işleminin neresi tarafından yapıldığını kontrol ediniz. Farkında olmadan kart bilginizi shopify’ın kendisine değil de iş ortaklarından birine vermiş olabilirsiniz.

      Detaylı destek için Shopify destek birimlerine başvurmanız daha doğru olur.

      Ayrıca bankanıza da itirazınızı iletmeyi unutmayın.

  • Merhaba

    Bir projem için e-ticaret sitesini shopify üzerinden açmayı düşünüyorum çünkü altyapıyı direkt olarak aylık 29$ ödeyerek kiralama yaptığımı düşünüyorum ve bu fiyat benim için sorun değil.

    Kafamdaki deli sorulardan en büyüğü;

    Siteyi açtığımda

    100 TL’ye sattığım bir ürünün kar oranı %50 yani 50 TL kar ediyorum fakat shopify üzerinden satarsam;
    2.9% + 30¢ gibi bir bedel alıyor.

    + %2 PayU, Garanti SanalPOS gibi kartları aktif edersem alıyor. (TRANSACTION FEES)

    Ayrıca payu’da gibi bir sistemde benim satışımdan %2 civarında bir pay alıyor. Yani açıkçası bu 100 TL arka arkaya 3 kere komisyona giriyor doğru muyum?

    Teşekkürler.

    • Merhaba, evet çifte komisyon ödemeniz gerekir. Hep shopify bir oran kesiyor hem de ödeme arabirimi. PayU ve GarantiPOS’u aynı anda kullanmayacağınızdan ikisine birden değil birinden birine komisyon vereceğinizi düşünüyorum.

  • merhabalar,
    shopify ile bir e-ticaret sitesi açılması durumunda satın alınacak temalar sitede başka bir kuruluş ya da markadan banner reklam alımına olanak sağlıyor mu? bunun için bir eklenti mi almak gerekiyor? ya da bu mümkün değil mi? detaylı bir bilgi bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
    şimdiden teşekkürler,

    • Merhaba,
      Denemedim ama HTML kodunu editlemek mümkün olduğundan banner reklam kodu yerleştirerek reklam yayını yapabilirsiniz gibi gözüküyor. Temaların bunu direkt destekleyeceğini sanmıyorum çünkü normalde e-ticaret siteleri banner reklam almaz, sadece kendi ürünlerini listeler. Reklam aracılığıyla başka siteye göndereceğiniz bir kullanıcıya artık satış imkanız pek kalmaz çünkü.

  • Bende bir soru sormak istiyorum. Şirket sahibi olmadan satış yapmamız mümkün mü? Shopify açısından değilde garanti sanal pos ve upay açısından soruyorum. Teşekkürler.

    • Verdiğiniz hizmet ya da sattığınız ürün için fatura kesmeniz gerekmekte. Dolayısı ile şirkete ihtiyacınız var. Serbest meslek makbuzu kesebilen (muhasebiciler) gibi bir iş yapıyorsanız durum farklı olabilir ama her durumda kazancınız üzerinden vergilendirilebilecek bir düzen üzerinden çalışmanız gerekiyor.

  • supadupa.me diye bir ecommerce sitesi daha gördüm araştırma yaparken. Bu sistemin türkiyede kullanılabilir liği nedir. Bir fikriniz var mı? Özellikle ödeme alma kısmını merak ediyorum. Teşekkürler.

    • Bahsettiğiniz site sadece 4-5 ödeme kanalı (payment gateway) destekliyor ve bunların arasında Türkiye’deki sağlayıcılardan biri yok ne yazık ki. O yüzden şimdilik Shopify hala en iyi seçim gözüküyor.

  • Merhaba,
    Oncelikle konuyla ilgili nadir bilgilendirici kaynaklardan olan yazınız için çok teşekkürler.
    Sorum şu: Shopify, Garanti Sanal POS’u desteklediği için benim tekrar banka ile bir süreç başlatmama gerek olmayacak ve Shopify’a vereceğim herhangi bir bankada bulunan şirket hesabıma ilgili komisyon kesintileri yapıldıkten sonra kalan tutar aktarılacak. Bu doğrultuda yine herhangi bir bankanın Visa ya da Mastercard gibi bir kredi kartı ile sitemden alışveriş yapılabilecek. Doğru mudur?
    Sevgiler,

    • Faydalı olduğuna sevindim. Garanti Sanal POS’unuz varsa evet ek bir işlem yapmadan onu Shopify’da kullanabilirsiniz ve tüm diğer bankaların kredi kartlarıyla sitenizden alışveriş yapılabilir.

  • selam, temanın düzenleme kısmından türkçeleştirme yaptık ama sitenin bazı kısımları türkçe olmuyor ve o kısımlar temanın dil sayfasında da yok,(örneğin ödeme ekranı). Bu kısımları nasıl düzeltebiliriz

  • Sistemi herşeyi kurdum fakat ödeme alamıyorum şaka gibi stripe kullanmak istiyorum Türkiyeye kapalı sistem. Usa üzerinden kayıt olup payoneer ile ödeme almayı düşündüm bu sefer social security number istedi nerden bulayım onu bilmiyorum çok sıkıntı ya. Garanti sanal pos yurtdışı kredi kartları kabul ediyormu?

    • Stripe’ı Türkiye’den kullanabileceğinizi sanmıyorum. Ama Garanti Sanal Pos alırsanız yurtdışı visa martercard kredi kartlarıyla da sitenizden satın alma yapılabilir.

  • Merhaba,
    Sadece yurt dışına satış yapan küçük çaplı bir işletmeyim ve PayPal’ın çekilmesinden dolayı mağduriyet yaşayan birçok satıcıdan biriyim.
    Anladığım kadarıyla TR den açacağımız shopify e-ticaret sitesinde kendi PayPal hesabımız aktif olmak zorunda ve bu doğrultuda da PayPal ödemesi alamıyoruz,doğrumudur? (yanlışım varsa lütfen düzeltin).

    • Merhaba,
      Evet, şu an için Türkiye’de yerleşimi olanlar PayPal ödemesi alamıyor.
      Alternatif olarak Garanti Sanal Pos veya PayU entegrasyonu yapabilir, böylece sitenizden kredi kartı ile alışveriş yapılmasını sağlayabilirsiniz.

      • merhaba
        yeni bir oluşumuz ve online kanallardan satışlarımızı yapmak istiyoruz, bu konuda hazırlıklarımız sürüyor. Shopify bugun çıktı karşıma, anlıyorum ki hazır bir e-ticaret platformuna aylık bir abonelik ile dahil olunuyor. Buraya kadar anladım. Sonrasında sistem üyeleri için ne sağlıyor nasıl çalışıyor onu anlayamadım, shopify.com a girdiğimde sadece bu bilgileri görüyorum satılan bir şey görmüyorum, nerede bu yayınlar:)) e-ticarete ürünleri yükledik sonra kim nereden nasıl görüyor nerelerde yayınlanıyor? ayrıca hadi görüldü ürettiğim ürünü yurt dışına yollarken nasıl bir kargo ücreti ile karşılaşıyorum? Anlayacağınız çok karıştım!!! lütfen beni bilgilendirirmisiniz?

        • Merhaba,

          Shopify e-ticaret platformu sunuyor. Yani size kendi sitenizi, kendi alan adı yani markanız altında açmanız için gerekli platformu aylık üyelikle sunuyor.

          Shopify üzerinden açacağınız mağaza kendi adresinizde olacak. O yüzden Shopify’a girdiğinizde başka firmaların ürünlerini görmüyorsunuz. Çünkü Amazon, n11, Gittigidiyor gibi pazaryeri (marketplace) değil, yani mağazaları kendi sitesi altında toplamıyor.

          Yurtdışına gönderi yaparken seçilen kargo firması, teslimat süresi, gönderilecek ülke gibi bir çok etmen maliyeti etkiler. Bu, sizin kargo firması ile yapacağınız anlaşmaya bağlı. Örneğin sitenizde resim tablosu satıyor olun. Ziyaretçiniz satın almayı tamamladığında ürünü kargoya siz vereceksiniz. Hangi firmaya verirseniz o firma size gönderinin maliyetini söyleyecektir. Bu maliyeti müşterinize yansıtıp yansıtmamak size kalmış. Shopify içinde farklı teslimat seçenekleri sunabilirsiniz.

          Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    • Merhaba,
      Bildiğim kadarıyla admin ve dashboard şu anda sadece İngilizce olarak çalışıyor. Chrome’a Google Translate eklentisi belki bir seviye iş görebilir.

  • Merhaba, shopify da pazar yeri kurma imkanı var mı? Yani hem tedarikçilerin ürünleri ekleyip satış yapabildiği hem de müşterilerin giriş yapıp alışveriş yapabildiği bir platform kurma özelliği. İnceledim ancak anlayamadım.

    • Merhaba,
      Mümkün ama standart Shopify ile pazar yeri özelliği gelmiyor. Shopify için yazılmış uygulamaları kullanmak gerekiyor. “Marketplace” ya da “multiseller” şeklinde Shopify appstore’da arattığınızda bu uygulamaları bulabilirsiniz. Uygulamalar ayrıca aylık olarak kullanım ücreti talep etmekte.

  • Merhaba İlker Bey,
    Biz projemizi anlatsak bize anahtar teslim projemizi teslim edebilecek, tanıdığınız uygun bütçeli danışman veya bir şirket var mıdır?

    • Merhaba,
      Benim tanıdığım yok ama Shopify Expert bölümünden aratınca Türkiye için 3-4 uzman çıkmakta. Gördüğüm kadarıyla çoğu yurtdışı firmalar ama Shopify’ın Expert standartları yüksek olduğundan istediğiniz sonucu sağlayacaklardır diye düşünüyorum.

  • selam,
    shopifyda kargo takibi nasıl oluyor, türk kargo firmaları kayıtlı değil entegrasyon nasıl yapılıyor veya yapılıyor mu?

  • Merhaba. Yazı için teşekkürler İlker hocam.
    Shopify Türkiye de pek fazla bilinmiyor bende yeni yeni öğrendim. Az biraz dil var onunla girebilirim diye düşündüm ancak bir kaç sorum olacak ilker hocam cavaplarsanız çok sevinirim.
    İngilizce olarak ve dropshipping şeklinde çalışacak mağazalar için ödeme nasıl oluyor. Yani kullanıcı alışveriş için ödemeyi nereye yapıyor bu noktada tıkandım.
    Müşteri shopify altyapısıyla ödeme yapıyor ve sonradan bizim eklediğimiz payu garanti sanal pos hesaplarına falan mı geçiyor yoksa müşteri bizim belirlediğimiz yönteme göre mi ödeme yapıyor mesela ben payu ile ödeme almak istiyorsam ve müşteride payu yoksa? Ya da müşteri paypal ile ödeme yapmak istiyorsa ben bu ödemeyi nasıl alacağım ülkemizde yasak olduğundan?
    Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim İlker bey. İyi bloglar.

    • Merhaba,
      Dropshipping sizi stok ve gönderi süreçlerinden kurtarıyor. Bunun dışında herşey standart eticaret sitesi gibi. Yani ödemeyi sitenizden siz alıyorsunuz. Tek farkı kargoyu siz çıkmıyorsunuz onun yerine dropshipping yapacak firmaya siparişi geçiyorsunuz onlar gönderimi yapıyor.

      PayU, kredi kartı ödeme altyapısı. Müşterilerin kredi kartı ile ödemesini sağlıyor. Müşteride payu yoksa diye bir durum yok yani. Kredi kartı varsa ya da yoksa durumu olabilir.

      Şu an için Türkiye ikametliyseniz paypal ödemesi alamazsınız. Yurtdışı ikametliyseniz paypal kabul edebilirsiniz. Tabii müşterilerinizin de yurtdışından olması gerekiyor.

      Umarım faydalı olmuştur.

  • Ek olarak:

    Amerikan merkezli şirketler aracılığı ile gerçekleştirirsek bu dropshipping işini vergi konusu nasıl oluyor. Yani türkiyede şirketi olmayan amerikan vatandaşlarına komisyonla satış yapan biri olarak vergi konusunu nasıl haledeceğiz bu konu hakkında bir bilginiz var mı ?

    • Dropshipping için Amerikalı firma kullanacaksınız diye anladım. Peki müşterileriniz de gene Amerika’da mı?

      Sizin firmanız Türkiye’de ise yaptığınız her satış için fatura kesecek dolayısı ile vergi vereceksiniz. Müşterilerinizden tüm miktarı tahsil ettiğinizden keseceğiniz fatura satış miktarı kadar olacak, dropshipping maliyeti düştükten sonra komisyon dediğiniz kadar değil. O yüzden dropshipping için kullandığınız firmadan da fatura almalısınız ki maliyet hanesine yazasınız yoksa komisyon kadar değil tüm satış miktarı net kar gibi gözükür.

      • Teşekkürler İlker bey. Yani anladığım kadarıyla dropship yapmak için bir şirketimiz olması şart. Ben daha çok öğrenci kafasıyla düşündüm şirket kurmadan bir şekilde yapabiliriz gibi düşündüm ama pek mümkün değil sanırım. Benim Türkiye de ya da amerikada şirketim yok o yüzden şu an için mümkün değil sanırım.

        • Türkiye’de ikamet ederken yapacağınız ticaret için evet şirket olmanız gerekmekte, vergi nükellefi olarak fatura kesip gelir vergisi vermelisiniz. Paypal’ın ülkemizde kullanılamaması sebeplerinden biri de bu.

  • Merhaba İlker Bey, bilgilendirmeleriniz için teşekkürler öncelikle.
    Benim şöyle bir sorum olacak.
    Supply temasını kullanıyorum, bu temaya ne kadar müdahale edilebiliniyor. En basit örnek olarak; üye olunurken tek parola soruyor, ikinci bir textbox ile parola tekrarı yaptırabilir miyim? yoksa tema ne verdiyse o şekilde kullanmak zorundamıyız.

    • Merhaba,
      Temalarda ödeme (checkout) sayfaları dışındaki tüm sayfalara rahatlıkla müdahale edebilirsiniz. Üyelik sayfası koduna bir textbox daha ekleyip kontrol için javascript ekleyebilirsiniz, sorun olmaz.

      • Anladım çok teşekkürler.
        Bir sorum daha olacak, dil seçeneği nasıl ekleyebiliyoruz? Üst kısımda bayrak ya da ülke isimleriyle dil seçtirme şansımız var mıdır?

        • Çoklu dil seçeneği mümkün. Langify gibi bir uygulama ile çoklu dili aktif edebilirsiniz. Çoklu dil desteği olan bir tema da iş görebilir ama denemedim

    • Merhaba. Öncelikle ne satmak istediğinize karar verebilirsiniz. Ürünlerinizi belirledikten sonra şirket kurup ardından POS alarak ya da PayU üyeliği yaparak Shopify üzerinden kısa sürede e-ticaret sitenizi açabilirsiniz. Tabii satış yapabilmeniz için reklam, tanıtım, SEO faaliyetleri gibi aktiviteleri de sitenizi açtıktan sonra başlamanız gerekecektir.

  • Merhaba,
    Garanti disinda baska bir bankanin sanal pos’unu shopify uzerinden acilan siteye entegre etmek mumkun mu?

    Makalenizde soyle diyor “Daha doğrusu teknik olarak mümkün ama bu şekilde yapılan satışlar Shopify sistemi üzerinde “ödendi” olarak gözükmeyecektir”

    Satislarin “odendi” olarak gozukmemesi ne anlama geliyor? Nasil yonetebiliriz bu durumu?
    Tesekkurler

    • Merhaba,
      Shopify programlama diline uyumlu Active Merchant kütüphanesi kullanarak mevcutta desteklenmeyen ödeme kanallarını kullanmak mümkündü ama şu anda Shopify, Active Merchant kullanan yeni bir uygulamayı kabul etmediğini belirtiyor.

      O yüzden şu an için Türkiye’de Garanti sanal pos ya da PayU kullanabilirsiniz. Geçen hafta iyzico da entegrasyonunu tamamladığını duyurdu ama bugün itibari ile Shopify ödeme kanalları listesinde yer almıyor. Önümüzdeki günlerde tam aktif hale geçecektir.

      Tavsiyem PayU ya da iyzico üzerinden ilerlemeniz olacaktır.

  • Merhabalar

    Garanti pos 3d secure odemeyi desteklemiyor shopify uzerinden, 3d secure odeme alabilmemiz icin nasil bir yol izlemeliyiz.

    Tesekkurler

  • MERHABA BEN ABD ÜZERİNDEN SATIŞ YAPMAK İSTİYORUM VE BUNUN İÇİN BU İŞİ YAPAN BİRİSİNDEN SANAL DESTEK ALMAK NE KADAR MANTIKLI 150$ KARŞILIĞINDA AYRICA BURADAN SATIŞ YAPAN BİRİSİ KENDİNE RAKİP OLACAĞINI BİLGİDİĞİ HALDE NE KADAR MANTIKLI? VE DASHBOARD İLE ENTEGRE OLACAKMIŞ FİKİRLERİNİZ NEDİR ACABA? TEŞEKKÜRLER.

    • Merhaba,

      Bilen birisinden destek ve danışmanlık almak mantıklı ama bu hizmeti rakibinizden değil profesyonel danışmandan almanızı tavsiye ederim. Ayrıca destek hizmetinin boyutu ne kadar küçük olursa olsun 150$ çok düşük bir meblağ. Sadece bu kadar isteyen birinin başka ne çıkarı olacak diye düşünürdüm.

      Destek aldığınız kişinin Dashboard ile entegre olması, yani mağazanıza yetki vermeniz gerekiyor. Aksi halde size e-mail veya telefonla anlatıp her şeyi gene sizin yapmanız gerekecek.

  • merhaba. shopify sitesinde dropshipping yapabilmek için mağaza açıyorum.

    Firmam var. iyzico ve payu ile görüştüm. iyzico bu ve benzer bazı tipteki bir iş için ödemeye aracılık etmediklerini belirtti. Payu ise en az 1 yıllık iş geçmişi ve 500 bin dolarlık teminat gösterilmesini istedi. garanti sanal pos için şartları öğrenemedim henüz.

    • Merhaba,

      Firmanız yeni ise Garanti Bankası’ndan da teminat göstermeden POS almanız zor olabilir. Benzer deneyimler duydum çevremde. Bankada uzun yıllardır kişisel hesabınız varsa yardımcı olur.

      Eğer satmak istediğiniz ürün Türkiye’de online satışa uygunsa dropshipping modelinin İyzico için sorun çıkarmaması gerekir aslında çünkü dropshipping işin lojistiği ile ilgili. POS’ları üzerinden çekeceğiniz her ücret için fatura keseceksiniz nasılsa.

      Dropshipping ile Türkiye’de değil de dünyaya satacaksanız gene sorun olmaması gerekir, sadece dolar ya da euro olarak çalışan bir POS gerekecektir. Bu durumda gene KDV’li fatura kesmelisiniz tabii. Bence firmanız yeni veya aktivitesi düşükse şüpheli yaklaştıklarından öyle demiş olabilirler.

      • Firma uzun yıllardır var. Sorun POS almakla ilgili değil. Sadece pos alıp, yurtdışına satış yapmaktan bahsettiğimde problem olmaz denildi, dropshipping yöntemini istemiyorlar galiba. Mantık olarak öyle, bir sorun olmaması lazım. Sadece amerikaya satış yapılacak. Firma ile alakalı bilgi de istemediler. Bu iş modeli yani dropshipping için istedikleri şartlar bunlarmış. Ayrıca bugün skrill’e de konuyla ilgili mesaj gönderdim.

  • Merhaba İlker Bey,
    Dropshipping yapmayı düşünüyorum. Fakat size bir sorum olacak. Paypal’ın Türkiye’den çekilmesiyle birlikte komisyon kazancımı nasıl alacağımı bilmiyorum. Sizin önerebileceğiniz bir ödeme yöntemi var mı ve önereceğiniz bu yöntem nasıl çalışıyor. Kafam çok karışık yardımcı olabilir misiniz?

    • Dropshipping yaptığınızda müşterilerinizden tahsilatı siz yapacağınızdan müşterilerinizin nasıl ödeyebilmesini istiyorsanız ona göre ödeme altyapısına sahip olmalısınız. Paypal şu an için Türkiye’de bir seçenek olmadığından kredi kartı ile tahsil etmeniz en uygunu olacaktır. Bunun için de Garanti Sanal POS, PayU ya da İyzico hesaplarından birine ihtiyacınız var. Bu şekilde kredi kartı ile tahsilat yapabilirsiniz. Yurtdışı müşterilerinize de satış yapabilirsiniz ama POS’unuz dolar ya da euro üzerinden çalışacaksa buna göre POS başvurusu yapmalısınız.

  • Merhaba İlker Bey, ben ürünlerimi yurt dışına satacağım ve Amerikada şirket açacağım. Bu durumda fatura kesme zorunluluğu ve vergi beyanı nasıl olacak bilgi verebilir misiniz?

    • Bülent Bey merhaba,
      Her türlü ticarette fatura kesme zorunluluğu bulunmakta. Faturanızın içereceği KDV gibi vergiler, şirketinizin bulunduğu yerdeki mevzuata, ürünlerin yurtiçinden mi dışından mı gönderildiğine, alıcının nerede bulunduğuna göre değişmektedir. Şirketinizin bulunduğu yerdeki mali müşavirler en doğru bilgiyi verecektir.

  • ürünlerim dolar üzerinden
    sepette tl dönüşüm yapabiliyormu acaba

    diyelimki 100 dolar 100*dolarkuru =387 tl gibi

    teşekkürler

    • Evet, ek uygulamalar ile bu mümkün.

      Sepette TL dönüşümü istediğinize göre Türkiye’deki müşterilerinize ürün satıyorsunuz. O zaman fiyatlamayı da TL üzerinden yapmak mantıklı olacaktır.

  • Ilker Bey,

    Yazi icin tesekkurler. Ufak bir soru.. Hem shopify hem de N11, ya da hepsiburada tarzi pazar yerlerinden satis yapilacaksa stok takibini manuel mi yapmak gerekiyor. Entegrasyon cozumu var mi bildiginiz?

    • Merhaba,
      Bahsettiğiniz 3 altaypıya aynı anda entegre olan bir stok takip çözümü duymadım. Türkiye’deki yazılımcılar için iyi bir fikir aslında. Değerlendirilir umarım.

  • Panellerinde iyzico hala seçilemiyor ciddi anlamda sıkıntılı bir durum. Bu konuyla ilgili bir gelişme var mı? Bir de skrill seçeneği mevcut ve su an bildiğim kadaıyla global ödeme yöntemlerinden biri olup Türkiyeyi kabul eden ende ödeme yöntemlerinden biri. Bu durumla ilgili fikriniz / öneriniz nedir?

    • İyzico ile ilgili aslında hiç sorun yok. Shopify içinden ya da İyzico panelden gidildiğinde İyzico ödeme kanalı listesinde çıkmıyor, doğru ama İyzico hesabınız varsa hemen İyzico destek ile iletişime geçiyorsunuz ve size Shopify entegrasyon uygulamasının linkini gönderiyorlar. O linke tıklayarak 1-2 dakikada entegrasyon tamamlanıyor. İyzico’dan aldığınız 2 anahtarı girmeniz gerekiyor sadece.

      Skrill denenebilir ama Stripe’ın tersine Skrill çok daha bireysel kullanım odaklı gözüküyor. İş hesabı açmaya kalktığınızda sizi satış formuna yönlendiriyor, hemen online bir hesap açmıyor. Bireysel kullanımlı ödeme kanalları ile uzun vadeli e-ticaret yapamazsınız, eninde sonunda sıkıntı çıkacaktır.

  • İyi Günler

    Yazınız için teşekkürler internette rastladığım en bilgilendirici makaleydi. Bende shopify dan mağazamı açıp dropshipping yapak istiyorum. Alibaba’dan alıp amerikalılara satmak istiyorum. Bu işi Ekim Nazım Kaya’dan gördüm siz illaki kendisini biliyorsunuzdur.

    Benim öğrenmek istediğim konu şu: Shopify’dan satışımızı yaptıktan sonra parayı Türkiye’ye nasıl getirebiliriz?

    Ekim Nazım Kaya’nın kursunda anlatılanlara göre Amerika’da şirket açmamız gerekiyormuş. Kursiyerleri onun stripe hesabını kullanıyormuş. Shopify bize ödemeyi banka aracılığı ile yapmıyor mu bu işin daha kolay bir yolu illaki vardır.

    • Merhaba,
      Yazımı faydalı bulduğunuza sevindim.

      Shopify’ın desteklediği bir çok ödeme arayüzü var. Kendisinin sunduğu da Stripe üzerinden çalışıyor. Bu arayüzlerin topladığı parayı nihai olarak bir banka hesabına aktarabilmesi gerekmekte. Burdaki sıkıntı Türkiye’deki arayüzler haricindekiler Türkiye banka hesabınıza para aktaramıyor. Yani İyzico’dan ödeme altyapısı kurarsanız sorun değil burdaki şirket banka hesabınızı verirsiniz para oraya geçer ama Amerika’daki Stripe gibi bir ödeme kanalını kullandığınızda gene Amerika’daki bir banka hesabına aktarmanız gerekecek. Amerika’da şirket hesabı olması için de şirketin orada olması gerekiyor (vergi numarası olmalı).

      Drop shipping ile ilgili konulara detaylıca http://ilkerustuner.com/drop-shipping-nedir/ yazımda inceledim. Ekim Nazım Kaya’nın programı hem uygulamalı olması hem de avukat, mali müşavir görüşlerini içermesi açısından faydalı olacaktır.

    • Teşekkürler İlker Bey sitenizi inceliyorum yazılarınızı okuyorum emeğinize sağlık. (Cevaplaya tıkladığımda ilk yoruma yönlendiriyor ve cevap kutucuğu açılmıyor).

      Yalnız ben bireysel başlayacağım bir şirkeytim yok. Bir süre para kazanıp sistemi iyice kavrayıp ve geliri düzene oturttuktan sonra şirket kurmayı düşünüyorum yani yaklaşık 3-4 ay sonra.

      Şimdi ben bireysel bir şekilde iyzico yu shopify a kurup kendi banka hesabıma parayı alabilir miyim?
      İyzico yu shopify a nasıl kurabilirim?
      İyzico’nun ücreti var mıdır varsa ne kadardır ve oraya üye olup direk sistemlerini kullanabiliyor muyum?

      Eğer şu parayı getirme işini çözebilirsem hemen başlayacağım siteyi kurmaya yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şu anda öğrenciyim şirket kuracak durumum yok ve malesef Ekim Bey’in eğitiminide alamıyorum.

      • İyzico’nun sabit ücreti yok sadece satış yaptıkça komisyon alıyor. Şirket olmadan İyzico’dan Shopify’a entegre olabilecek bir POS alabileceğinizi sanmıyorum.

        İyi bir iş kurmanın her zaman maliyeti vardır. Fiziksel mağaza açmak için yüzbinler gerekirken online işlerde bu binler seviyesine iner, hem de ucunda çok daha fazla kazanma imkanı varken. Tavsiyem öncelikle sermayenizi denkleştirmeniz.

        Bu kadar çok detayı olan bir çalışmayı tek başına çözmeye çalışmanız ya çok uzun zaman alacak (vakit=nakit) ya da öğrenmek için yaptığınız yanlış hamleler pahalıya patlayacak. Unutmayın, sizin ücretsiz edinmeye çalıştığınız bilgiler için para ödeyenler var. Ödedikleri paranın karşılığını almaları da normal. Sağlanan bilgilerin çoğu gizli değil, bir şekilde bilen başkaları da var, internette yazılı kaynaklar da var tabii. Ama “doğru” bilgiye “hızlı” ulaşmanın bedeli olmasaydı danışmanlık diye bir meslek olmazdı 🙂

        • Kesinlikle katılıyorum İlker Bey keşke alabilsem eğitimi ama malesef…
          Ancak tek başıma kısa zamanda çözeceğime inanıyorum nitekim bir kaç şey kaldı sadece biraz bilgim var zaten reklam, sosyal medya, dijital pazarlama gibi konularda.

  • merhaba, ödemeleri shopifyda tutabiliyor muyuz? yoksa illa garanti ya da payudan sanal pos mu edinmemiz lazım ödeme alabilmek için. Yani ben henüz para kazanmadan şirket kurmak istemiyorum, bu 2 sistem de şahıslara sanlpos vermiyor.
    Kısacası satıştan kazandığım paranın bir süre shopifyda kalmasını istiyorum.
    Son olarak tavsiye ettiğiniz bi eğitim var mı? Teşekkürler.

    • Ödemeleri Shopify’da tutamazsınız çünkü ödemeler Shopify’a yapılmıyor. Ödeme kanalı olarak belirttiğiniz yere yapılıyor. Yani Shopify’da tanımlı bir sanal POS’unuz yoksa zaten kredi kartından ödeme alamazsınız.

      Ne konuda eğitim sorduğunuzu söyleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

  • bir türlü anlamadım, misal shopify den site açtık parasını verdik, oberlo kurup dropshopping için aliexpressten ürün ekledik peki amerikalıya satış nasıl olacak amerikalı bizim sitemizi nasıl bulacak , ? ben direkt amazona aliexpressten elleniyor sandım bu kısmı açıklarmısınız

    • Sitenize trafik yani müşteri çekmelisiniz. Sosyal medyadan paylaşımlarınızla ücretsiz trafik çekebileceğiniz gibi Facebook reklamları ile ücretli trafik de çekebilirsiniz.

  • Merhabalar. Bu yazı seriniz için çok teşekkürler öncelikle. Çok yardımcı oluyor.
    Peki PayU ile çalışırken, ödeme ekranında PayUnun arayüzüne mi gönderiyor, yoksa Shopify’da mı kalıyor? PayU, SSL varsa kendi sitenizde kalır dedi. Shopify ful SSL veriyor zaten. Bu durumda müşteri kendi sitemiz üzerinde, shopify’dan çıkmadan ödemesini yapacak değil mi?

    • PayU’nun arayüzüne gönderiyor olması lazım çünkü başka türlü 3d secure ve taksitli alışverişi desteklemesi pek mümkün değil.

      Kredi kartı işlemlerinin tamamen sizin sitenizden yapılması için SSL yeterli değil aslında. PCI-DSS sertifikasyonu da gerekmekte.

  • Merhaba,
    Shopify kendi sitesi üzerinden direkt olarak yurt dışına satış olanağı var mı ? var ise yapılan satışlar neticesinde alınan ödemenin kendi hesaplarımıza geçilmesi nasıl oluyor ?
    Yardımlarınızı rica ederim.

  • İyi Günler, öncelikle yazdığınız bilgiler çok güzel teşekkürler.
    Benim sormak istediğim WordPress ile mi yoksa Shopify ile mi bir e-ticaret sitesi kurmamızı tavsiye edersiniz? Hangisi size göre daha avantajlıdır? Olumlu olumsuz yönleri nelerdir bu iki sistemin? Şuan e-ticaret sitemi hangi platform üzerine kurmam gerektiği ile ilgili ikilemde kalmış bulunmaktayım. Bana yardımcı olursanız sevinirim..
    Teşekkürler…

    • Sorunuzun cevabı çok uzun bir konu. Kısaca, biraz size bağlı. Hangisine yatkınlığınız varsa onu değerlendirmenizi öneririm. PHP biliyorsanız WordPress… blog olacaksa wordpress… ödeme altyapılarında limitasyonunuz varsa wordpress… öne çıkıyor ama kolaylık açısından da Shopify.

  • Merhaba benim iki sorum var ;
    shopy ile çalışmak için ben kendi eticaret sitemi shopfy a entegre edebilir miyim yada ordan sıfırdan yeni bir site mi kurmam gerek ?

    ikincisi , shopify da mağaza açtıktan sonra pazaryerlerine entegre olabiliyor mu ? amazon ebay allegro cdiscount gibi başka online satış yapan sitelerde benim mağazamı entegre edip oralardan da satış yapabilir miyim ?

    teşekkür ederim.

    • Kendi eticaret sitenizi Shopify’a entegre edebilirsiniz ama bu kolay bir iş değil, Shopify geliştiriclerinden yardım almanız gerekir.

      Amazon gibi pazaryerleri ile entegrasyon var. Tam olarak hangi pazaryerleri destekleniyor bilgisine Shopify’ın sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu entegrasyonlar da yeni başlayanlar için kolay olmayacaktır, uyarırım.

  • merhaba, shopify işine başlamak istiyorum ama paypal sıkıntısı var anladığım kadarıyla. PayU kullanabilir miyim? yazı 2 yıl önce yazılmış güncel durumlar nasıldır merak ediyorum. Teşekkürler..

    • Evet PayU kullanabilirsiniz, hatta yakın zamanda iyzico’yu da satın aldılar. Ancak iş planızı onaylamaları gerektiğini hatırlatmak isterim, droopshipping olmaz mesela.

        • Türkiye içinde yok. Yurtdışında da garantili bir yöntem yok. Her ödeme sağlayıcının herhangi bir iş modelini kabul etmeme hakkı var.

  • İlker abi selamlar,

    Amazon.ae de mağazam var yeni açtım. Bir yandan onunla ilgilenirken bir yandan da Shopify öğreniyorum. Deneme sürecinde mağazamı tamamladım Oberlo ile ürün de yükledim. Ancak henüz aktif etmedim çünkü şirket kurma zorunluluğuna dair bilgi edindim. Daha önce Amazon Kuzey Amerika hesabı açılışında için aldığım gerçek Canada adresi mevcuttu. Hesap suspend oldu, adresi de kaldı elimde. Shopify a üye olurken de o adresi kullandım. Bu şekilde devam etmem de sorun olur mu? Bir de şirket kurma olayını Türkiye’de mi yapmak gerekiyor? Gerçekte bir stok yok elimde sadece drop yapacağım.
    Şirket kurma olayı ile ilgili detay verebilirsen sevinirim.

    Ek olarak yazılarınız çok iyi. Yardımlarınız için teşekkürler.

    • Merhaba,

      Kanada adresiniz Shopify konusunda yardımcı olmaz. Sizin asıl sorununuz Shopify için ödeme altyapınız olmaması. Dropshipping yapacaksanız bu zor. Ne yazık ki Shopify dropshipping’i süper birşeymiş gibi anlatanlar ödeme almak için gereken sanal POS’u ne kadar zor alabileceğinizi söylemeyi unutuyorlar.

      Teoride, Türkiye’de bir şirket kurup sonra bu şirketle Shopify ile entegre olan bir Sanal POS sağlayıcı firmaya başvurup Dolar POS’u alarak dünyaya dropshipping yapabilirsiniz. Ama pratikte, Sanal POS sağlayıcıya başvururken “dropshipping yapacağım” dediğinizde “Kusura bakmayın size POS veremeyiz” cevabı alacaksınız.

      Hiç yolu yok mu? Var tabii ama yeni başlayanlar ve sermayesi az olanlar için çoook zor. 15-20USD’lik Kanada adresinizi kullanmaya çalışmanızdan sermaye sıkıntınız olduğunu çıkarttım, yanlışsam kusura bakmayın. Sanal POS’u hallettikten sonra gözardı edilemeyecek reklam bütçeniz de olması gerekecek.

      Peki dropshipping için POS kim alabilir?

      Yıllardır bankalarla çalışan, e-ticaret ya da benzeri bir iş yapan eski bir firma, dropshipping için Sanal POS’u çok daha rahat alabilir. Ya da Amerika’daki bir firma Stripe’dan daha kolay POS alabilir. Ya da dropshipping olmayan, stoklu satacağınız ürünleriniz de olur, onlar için e-ticaret sitesi açıp POS alırsınız sonra da bu POS’u yeni sitelerinizde kullanabilirsiniz (sağlayıcınıza haber vermeniz gerekecek).

  • Merhaba ilker bey, Gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz ve doğruyu görmemizi sağlıyorsunuz.

    1-Garanti , Sanal Pos için Shopify anlaşmamiz yok diyor sanirim teknik destek veremiyormuş ve problem yaşaniyormuş.
    2-Türkçe tercüme yapabilmemiz için bana app gerekli olduğu aksi takdirde yapamayacağımız söylendi sizin burada belirttiğiniz
    farkĺı bir yöntem midir?
    3- Danışmanlık yada sosyal medya hesapları açılışı konusunda özel çalışıyormusunuz?

    Teşekkürler,

    • Merhaba,
      1. iyzico daha kullanışlı bir çözüm çünkü hem entegrasyonu kolay hem de neredeyse tüm banka kartlarına taksit yapabiliyorsunuz.
      2. Tercüme için app gerekmez, kendiniz yapabilirsiniz. Binlerce tercüme edilmesi gereken yazı var, vakit harcamak istemezseniz Türkçe dil dosyası satın alabilirsiniz: https://www.laborange.com/product/shopify-turkce-dil-dosyasi/

      Sitenin birden fazla dilde (örneğin İngilizce ve Türkçe) olması farklı bir konu. Tek dil olacağını varsayarak cevapladım.

      3. Evet kurumsal yapılarla profesyonel olarak çalışabilirim.

  • merhaba, shopify’a ürün bazında taksit adedi tanımlaması yapmak için herhangi bir app mevcut mu? İyzico’dan taksit talebi yaptığımızda sitede gıda ürünleri de olduğu ve bu ürünlere taksit imkanı olmadığından ürün bazında taksitlenebilir ve taksit yapılamaz olanları belirlememiz gerektiğini söyledi. Bu işlemi nasıl yapabiliriz?

    Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.

    • Böyle bir app duymadım. Varsa da yurtdışındaki entegre ödeme yöntemleri ile çalışacaktır, iyzico’yu desteklemeyecektir. İyzico’dan ürünleri ayrıştırmanız durumunda taksit yap yapma imkanı var cevabı aldıysanız ğrün ayrıştırmasını iyzico’ya nasıl göndereceğinizi de sorun çünkü iyziconun kendi app’i bu yönlendirmeyi yapıyor. Örneğin belli bir tag olan ürünler için taksiti kapatma imkanı tanırız derlerse o şekilde ürünleri tagleyebilirsiniz. Kısaca cevabınız aslında iyzico’nun app’inde ama nasıl yapıldığı konusunda yönlendirmeleri gerekir

  • Merhaba,
    Yazılarınızda Shopify’ın hep iyi yönlerini okudum, hiç mi negatif yönü yok? (belki yazdınız ama benim gözümden kaçmış olabilir)
    Mesela Woocommerce ile karşılaştırabilir miyiz?

    • Var tabii. Yayınlarımda bahsettiğim birkaç tanesini sıralayayım. Çoklu dil desteği yeterli değil. Sitenizi birden fazla dilde yapsanız da ödeme sayfaları tek bir dilde yayınlanabiliyor. Yerli stok takip ya da muhasebe yazılımları ile entegrasyonları kısıtlı (neredeyse hiç yoktu ama şimdi güzel çözümler var). Woocommerce’de sadece ödeme altyapısına öderken Shopify’da bir de Shopify’a satış üzerinden komisyon veriyorsunuz.

  • merhabalar.
    öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkürler ve emeklerinize sağlık. benim birkaç sorum olacak.
    bu aralar eticaret ve e-ihracat konusunda bir yatırım yapmak üzereyiz ve yazılım araştırıyoruz. tsoft, ticimax, ideasoft derken kafam çok karıştı ve bu firmalar ile ilgili çok fazla şikayetler var. Shopify ile bugün karşılaştım. sorularımı sıralayacak olursam:
    1. yazılımda ülkeye göre fiyat belirlenebiliyor mu?
    2. türkçe dahil 3 dilde yayınlanabiliyor mu?
    3. bayilik oluşturup, bayilere özel fiyatlar belirleyebiliyor muyum? (sadece o bayinin göreceği fiyat)
    4. e ihracat paketi var mı diye sormuyorum:)
    5. tsoft, ticimax, ideasoft gibi firmalardan avantajları var mı?
    6. ürünlere farklı para birimlerinde fiyat belirleyebiliyor muyum?
    7. dünyaca kullanılan pazaryerleri veya herhangi bir ülkede bulunan pazaryerlerine entegrasyon var mı? veya Entegra gibi sistemlerle uyumlu çalışıyor mu?
    8. muhasebe programları ile entegrasyonu var mı? ve stok tabiki kolay mı.

    • Sorularınıza baktığımda Shopify sanki sizin için çok da uygun bir platform gibi değil. Daha doğrusu Shopify’ı taleplerinize uygun hale getirmeniz için çok çalışmanız, profesyonellerle çalışmanız ve ek harcama yapmanız gerekmekte. Sorulara gelirsek:
      1. Sanmıyorum. Currency conversion var ama farklı fiyat seçeneğini panelde görmedim.
      2. Evet ama tavsiye etmiyorum. Neden olduğunu blog’umda yazdım, araştırınız.
      3. Fiyat olarak değil de iskonto, indirim kuponu olarak yapabilirsiniz. Bayii modülü ek modüllerle mümkün, Shopify’da default gelmiyor.
      4. sormayın 🙂
      5. Kolay başlangıç, yazılımdan biraz anlıyorsanız kendiniz müdahale edebilme, SEO odaklı olması dışında Türkiye içindeki firmalar için pek fazla avantajı yok.
      6. İlk soru ile aynı konu. Mağazanızın bir tane ana dili olur ve para birimi olur herşey onun üzerinden yürür. Farklı dillerde ve para birimlerine çeviriler ile destek mümkün.
      7. Herhangi bir ülkedeki X pazaryerini bilemem sonuçta hangi pazar yerinden bahsettiğinizi anlamadım. Ama Amazon, Ebay vs. gibi pazaryerleri ile entegrasyonu mümkün. Entegra’ya sorunuz.
      8. Onları muhasebe programı tarafından kontrol etmeniz gerekiyor. Çünkü aslında Shopify muhasebe programına entegre olmuyor. Muhasebe programı Shopify’a entegre oluyor. Örneğin Birfatura, Paraşüt gibi sistemler Shopify’a entegre olabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.